Let's Grab the Offer!!!!

Monday, June 20, 2011

Rakam gambar mayat

First skali aku nak tanya korang...korang penah tak buat perangai camni...kalau pernah buat...lepas ni udah-udah lah ye...tao la pakai phone canggihkan...hehe...bukan ape...sejak-sejak zaman teknologi tinggi...sejak-sejak zaman gadget canggih-canggih ni...hampir sume gadget yang glamour-glamour ni confirm ade camera kan....sebabnya sume orang suke rakam gambar...termasuk la aku skalikan...tapi.....hopefully korang kalau nak amik gambar pun...tolong la bersopan dan berhemah sikit ye....gambar yang tak patot...contohnye macam gambar time kemalangan....gambar mayat yang ngeri-ngeri tu tolong la jangan amik ok....

semalan dekat area rumah aku ni de satu kemalangan...bole dikatakan kemalangan ngeri la....yang terlibatnya..dua orang budak lelaki....budak kecik lagi la...sorang tak silapnye darjah 6 and sorang lagi tingkatan 2....dua-dua pun tinggal kat satu perumahan ngan aku la...mayat salah sorangnye agak teruk la jugak...dan macam biase la...ramai la manusia-manusia yang tak berperikemanusiaan ni duk sibuk amik gambar....tolong la....cam tak de otak pulak dorang ni...kalau wartawan tu...tak pe la jugak....amik gambar untuk berita...yang die tak de kene mengena pun nak sibuk amik gambar.....

bagi aku benda ni memang tak patot la kan....hormatkan la keluarga mangsa-mangsa tu...cuba klo gambar mayat ahli keluarga kita orang buat macam tu...mesti kita tak suke jugakkan..lagi-lagi klo gambar yang mengaibkan.....tadi aku da cuba google tentang hukum-hukum yang sahih sal benda ni...tapi tak jumpe la pulak...hehee...tapi pape pun...korang sebagai manusia yang bertamadun dan berakhlak mulia ni.....jangan wat camtu la ye....

ni sekadar peringatan ikhlas dari aku je tao...korang jangan amik ati pulak...sape makan cili..die la yang rase pedas....hehe.... papepun....takziah kepada keluarga mangsa-mangsa kemalangan semalam...

AL-FATIHAH untuk arwah kedua-duanya........
AMIN

1 comment:

..nEiL.. said...
This comment has been removed by the author.