Let's Grab the Offer!!!!

Showing posts with label Life. Show all posts
Showing posts with label Life. Show all posts

Monday, January 6, 2014

Welcome 2014 ^^

Assalamualaikum,

Dah lama x sentuh blog ni ^^

2014 dah sampai..

Life Change..a lot of changes happen in 2013..
I am finally got married and the great 2013's date is 25th October ^^.

2013 ^^
 
25th October 2013 ^^ ..the unforgettable date...



Baju nikah peach beige.. Jahit sendiri je lace dengan beading ^^

 
 
Nice Emerald Green and Champagne color..love this dress so much...^^
 
 

With my lovely girls... they help me a lot for my wedding ^^
 

 

 
 My love family ^^
 
 
 
My love abah, mak, nina, pyan & nadia
 
 


Hubby's family ^^


2014 ^^

Starting new hobby...hopefully... ^^

And this is my first start ^^

Pandan Cheese Cake Leleh with Blueberry toping ^^

 
Terliur na...huhu

 
It's Yummy..and it's Green ^^


Photobucket

Saturday, December 10, 2011

www.jombeli.biz

JOMBELI.biz ni actually our group project...kire kitaorang kene create platform untuk online business la...and currently untuk percubaan kitorang open untuk student UiTM Puncak Alam...sebabnya buat face to face delivery je...tapi lepas ni kalau okey and kalau ade  permintaan..boleh la continue ngan post delivery....for now...warga-warga yang start business kat jombeli.biz ni majoritynye our class members...=D sambil wat keje..sambil wat business...huhu...=D tapi untuk orang luar join pon boleh jugak..nanti boleh daftar sebagai ahli jombeli.biz.....aku pun salah sorang dari member jugak....aku punya produk..AppleChoc..=D skarang website jombeli.biz still under maintenance...insyaAllah next week akan fully operating....have a visit okey...http://www.jombeli.biz/

Photobucket

Thursday, November 10, 2011

Coklat Comel

akhirnya...dapat juga belajar buat coklat comel-comel ni...punya la lama tunggu...huhu.. pape pun thanks to my cousin Kak Long...hopefully after this i can fulfill my dream nak buat business coklat...=D

macam-macam design..=D


coklat dengan huruf..=D
 
yang ni special 4 my honey =D.. F = Faridzuan..

nice..=D


cute lolipop design...=D

Photobucket

Monday, October 17, 2011

Budak kene langgar kat China.. How heartless they are...

tadi aku ada tengok news ni kat berita tv3...tapi tak tengok tol-tol sangat sebab ngah wat keje len.... but then.. my cousin ade post kan pasal video tu kat fb tadi...so aku pown rase nak tengok la kan.... emmmmm....da tengok...memang dasyat orang kat China ni upenye...takde hati perasaan ke ape entah..='(..bukan manusia agak nye...terang-terang budak kecik tu terbaring kat jalan ngan darah-darah...bole pulak dorang ni lalu and buat tak tao je...die ngat budak tu anak kucing ke ape...terukkk betul....Alhamdullillah kat Malaysia ni kita masih ambil berat sesame lain..... hopefully tak ade la benda camtu jadi kat Malaysia ni...let us try to be concern okey....tapi jangan terlebih pulak...=D

 ini video nye...kalau nak tengok...boleh la tengok how heartless they are..
 

Saturday, October 1, 2011

Cara-cara tukar pinjaman PTPTN kepada biasiswa (Sarjana Muda dengan Kepujian Kelas Pertama)

Untuk student yang dapat Kelas Pertama dengan Kepujian...korang boleh la apply untuk petukaran pinjaman ke biasiswa ni...tapi macam biasa lah...ade la prosedur-prosedur yang korang kene ikut...untuk tengok pekeliling tentang pertukaran ni...korang leh la bace kat link ni ea untuk lebih faham situasi dan syarat-syaratnya.(PEKELILING PENUKARAN PINJAMAN KE BIASISWA) Antara maklumat penting yang ade kat dalam pekeliling ni korang boleh tengok kat bawah ni okey =D:


SYARAT-SYARAT UNTUK PERMOHANAN LAYAK DIPERTIMBANGKAN: 


DOKUMEN-DOKUMEN YANG PERLU DIHANTAR KE PTPTN:

 
Korang perlu hantar semua dokumen ni beserta dengan surat permohonan.  Surat permohonan tu korang taip la sendiri...simple pown okey...just mention name korang...pointer kelas pertama tu berapa...no.ic...dan maklumat-maklumat peribadi yang penting.  Untuk student UiTM...dokumen yang ke (iv) tu...x perlu sertakan pown...sebab UiTM memang da diiktiraf dan diketahui umum...=D
Untuk pengesahan...make sure korang amik cop dari pegawai yang betul.  Macam aku aritu..aku amik kat Timbalan Pegawai Pendaftar HEA...jangan korang amik kat HEP pulak okey...nak amik cop ni...boleh pegi kat bangunan Canseleri yang cantik tu...=D

Jangan lupe jugak untuk sertakan skali borang AKUAN PELAJAR...boleh click kat link ni je untuk dapatkan borang...=D nk tengok rupe borang nye...cam kat bawah ni okey...


Lepas semua dah complete...leh la postkan kat alamat PTPTN dan tunggu maklumbalas dari PTPTN:

PERBADANAN TABUNG PENDIDIKAN TINGGI NASIONAL
Lot G2, Tingkat Bawah,
Wisma Chase Perdana,
Off Jalan Semantan,
Damansara Heights,
50490 Kuala Lumpur.
Satu lagi perkara yang korang perlu tao...PTPTN tak kan proses permohonan korang...kalau korang ade jumlah tertunggak untuk pembayaran balik pinjaman DIPLOMA...so korang kene la settlekan dulu ape-ape yang patot tu...biasanye jadual pembayaran balik pinjaman DIPLOMA start lepas kita konvo DEGREE... 

Contohnya cam yang dah jadi kat aku la...=D...sepatotnya da kene start bayar balik pinjaman Diploma Jan 2011 sebab aku da konvo Degree Nov 2010.  Bila hantar permohonan penukaran biasiswa yang degree ni..PTPTN cakap aku kene bayar yang tertunggak tu dulu...then baru permohonan aku akan diproses.  Tapi Alhamdullillah...sume dah selesai....cuma prosesnye jadi lama la sikit...so kalau korang nak prosesnye cepat dan selamat...bayar la dulu pinjaman Diploma tu ikut jadual selagi permohonan korang untuk biasiswa Degree ni tak diluluskan....=D dan ingat...permohonan ni boleh dibuat paling lewat pun SETAHUN SELEPAS KONVO.  Aku dah selamat..korang settle kan cepat-cepat okey...=D GOOD LUCK!!!!!

Photobucket

Wednesday, September 28, 2011

Sesuatu untuk dikongsi...=D


Mungkin ramai yang da pernah bace article ni...aku pun da pernah bace sebelum ni...tapi i take it as a reminder for me...dan aku rasa tanggungjawab aku untuk share ngan korang sume...=D.... bace okey...dan cuba la kita juga bantu mereka...lelaki-lelaki ni...yang sayang kita...dan yang kita sayang ni...kita pun bole cuba jaga diri kita...supaya mereka tak menanggung dosa kita..... aku pown selalu kene ingatkan diri sendiri lagi...tapi jom kita cuba jadi wanita yang terbaik untuk mereka...anak yang baik...kakak yang baik...dan isteri yang baik...Amin...insyaAllah....BACA SAMPAI ABIS O.K =D

Di akhirat nanti ada 4 golongan lelaki yg akan ditarik masuk ke neraka oleh wanita. Lelaki itu adalah mereka yg tidak memberikan hak kpd wanita dan tidak menjaga amanah itu. Mereka ialah:


1. Ayahnya

Apabila seseorang yg bergelar ayah tidak mempedulikan anak2 perempuannya didunia. Dia tidak memberikan segala keperluan agama seperti mengajar solat,mengaji dan sebagainya Dia membiarkan anak2 perempuannya tidak menutup aurat. Tidak cukup kalau dgn hanya memberi kemewahan dunia sahaja. Maka dia akan ditarik ke neraka oleh anaknya.

(p/s; Duhai lelaki yg bergelar ayah, bagaimanakah hal keadaan anak perempuanmu sekarang?. Adakah kau mengajarnya bersolat & saum?..menutup aurat?.. pengetahuan agama?.. Jika tidak cukup salah satunya, maka bersedialah utk menjadi bahan bakar neraka jahannam.)

2. Suaminya

Apabila sang suami tidak mempedulikan tindak tanduk isterinya. Bergaul! bebas di pejabat, memperhiaskan diri bukan utk suami tapi utk pandangan kaum lelaki yg bukan mahram. Apabila suami mendiam diri walaupun seorang yg alim dimana solatnya tidak pernah bertangguh, saumnya tidak tinggal, maka dia akan turut ditarik oleh isterinya bersama-sama ke dlm neraka.

(p/s; Duhai lelaki yg bergelar suami, bagaimanakah hal keadaan isteri tercintamu sekarang?. Dimanakah dia? Bagaimana akhlaknya? Jika tidak kau menjaganya mengikut ketetapan syari'at, maka terimalah hakikat yg kau akan sehidup semati bersamanya di 'taman' neraka sana .)

3. Abang-abangnya

Apabila ayahnya sudah tiada,tanggungjawab menjaga maruah wanita jatuh ke bahu abang-abangnya dan saudara lelakinya. Jikalau mereka hanya mementingkan keluarganya sahaja dan adiknya dibiar melencong dari ajaran Islam,tunggulah tarikan adiknya di akhirat kelak.

(p/s; Duhai lelaki yg mempunyai adik perempuan, jgn hanya menjaga amalmu, dan jgn ingat kau terlepas... kau juga akan dipertanggungjawabkan diakhirat kelak...jika membiarkan adikmu bergelumang dgn maksiat... dan tidak menutup aurat.)

4. Anak2 lelakinya

Apabila seorang anak tidak menasihati seorang ibu perihal kelakuan yg haram disisi Islam. bila ibu membuat kemungkaran mengumpat, memfitnah, mengata dan sebagainya...maka anak itu akan disoal dan dipertanggungjawabkan di akhirat kelak....dan nantikan tarikan ibunya ke neraka.

(p/s; Duhai anak2 lelaki.... sayangilah ibumu.... nasihatilah dia jika tersalah atau terlupa.... krn ibu juga insan biasa... x lepas dr melakukan dosa... selamatkanlah dia dr menjadi 'kayu api' neraka....jika tidak, kau juga akan ditarik menjadi penemannya.)

Lihatlah.....betapa hebatnya tarikan wanita bukan sahaja di dunia malah diakhirat pun tarikannya begitu hebat. Maka kaum lelaki yg bergelar ayah/suami/abang atau anak harus memainkan peranan mereka. Firman Allah S.W.T; "Hai anak Adam, peliharalah diri kamu serta ahlimu dari api neraka dimana bahan bakarnya ialah manusia, jin dan batu-batu...."..!!!!

Photobucket

Thursday, September 15, 2011

Jangan makan ikan sardin!!!

Tadi ade sorang kawan aku forward kan e-mail...tajuk die 'JANGAN MAKAN IKAN SARDIN'...first thing yang terlintas kat otak aku...aku ngatkan ikan sardin de wat orang keracunan ke pe...tapi bile dah bace e-mail yang panjang berjela tu....rupenye die cakap pasal cam mane ikan sardin leh menyebabkan cancer...citer orang tu panjang sangat...sini aku ringkaskan je la ea...die just cakap...macam yang kita sume tao...tulang ikan sardin kan lembut je...katenye klo rebus sendiri ikan sardin yang segar...3 hari 3 malam pun...tulang tu tak kan jadi lembut cam yang dalam tin tu...which means....ade la something bahan kimia yang diletakkan kat dalam tin tu..sampai ikan tu jadi cam tu...bahan kimia bersifat karsinogen...emmm...tak tao la kan ape bende tu...tapi die cakap...leh menyebabkan cancer...contohnye cam fibroid...ini yang agak menarik perhatian aku la...sebab dalam keluarga aku....ade la beberape orang yang da mengidap fibroid ni.....klo pikir2 kan...cam logik jugak..tapi xtao la kan....dalam e-mail tu die bagi contoh jiran die yang suke sangat makan ikan sardin dan maggie...wanita berkerja la katenye..sampai kene buang rahim....Allahhualam....tapi kte boleh la ambil langkah berjage-jage..klo boleh elak-elakkan...kita cube la kan... kita pown sume tao...sebenarnye makanan-makanan segera cam sardin or maggie tu...memang tak bagus pown..just kesannye lambat ngan cepat je....so..same-same la kite sume jage kesihatan ea...especially sahabat-sahabat wanita sume....=D
Photobucket

Saturday, September 10, 2011

2nd Sem...Haishhhh

Hari rase macam tak percaye jer...aku dah tercongok kat dalam umah ni....umah sewa kesayangan kat puncak alam ni....rase macam baru je balik cuti...walaupun sebenarnye dah lebih kurang 3 bulan dulu....so ni maknenye.. sem baru...dan perjuangan baru akan diteruskan.....hopefully everything okey la untuk aku and kawan-kawan yang lain..... semalam masa sampai kat puncak alam.....rase-rasenye tak banyak pun yang berubah....poyo je kan...macam la setahun tak datang sini....hehe...anyway....hopefully aku akan study ngan penuh bersemangat sem ni....dengar-dengar macam-macam cabaran menanti sem ni....hehehe...tapi yang penting...sem ni xde paper research....sambung sem depan je....oyeahhhhh....wish the best of luck to everyone....=D

Photobucket

Monday, July 11, 2011

Transformers: Dark of the moon


korang da tengok lum citer ni??? mesti ramai yang dah tengokkan...aku baru je dapat tengok semalam... memang best la citer die....semalam aku tengok kat ECM (East Coast Mall, Kuantan).... agak terkejut la jugak masa sampai kat sane semalam...selalunye ari ahad tak de la ramai sangat orang kat situ...semalam punya la penuh....sampai dah tak de parking....maybe sebab ramai orang pergi tengok movie kot...hehe... sales pun banyak....Poney la...cam2 la...tu pasal lah penuh kat situ gaknye......

cakap pasal transformers...memang dasyat la kot...aku da pegi bli tiket sehari awal...tu pun da penuh...dapat tempat duduk ketiga dari depan...hadap je la kan....huhu...klo yang bru nak bli tiket semalam mesti frust kan..dari minggu lepas lagi sold-out kat situ.....weekend la....weekdays maybe tak kut.....kat ECM tu ade yang 3D je...RM17.00....emm...tapi rasenye korang tengok yang biase pun ok kowt....3D die xde la nampak sangat...de cikit-cikit je...yang confirm 3D subtitle die je...hehe...yang lain stakat habuk2 yang berterbangan tu de la...pastu mase awl2 citer ade la 3D jugak...da tengah-tengah da kureng da....so klo korang lum tengok..bek tengok yang biase je la...jimat pun jimat...=D.... tengok 3D jadi pening pun ye....tapi puas aty la sbb citer die syok and panjang....kat 3 jam gak la...heroin baru die pun lagi cute...lagi padan kowt ngan heronye....gi la tengok ye...=D

ni trailernye... Transformers: Dark of the moon... =D

Photobucket

Tuesday, June 21, 2011

Bowling oh bowling....emmmm =D

Bowling ni leh dikire satu-satunya sukan yang aku main...bukan leh kire la...memang confirm satu-satunya...huhuuu...walaupun orang cakap main bowling tak bape nak dikire bersukan sangat...tapi ni la aktiviti aku ngan family aku....

first person yang start men bowling ni abah aku....pastu aku tengok cam syok je die main...aku pun cakap la kat die aku nak main bowling jugak...abah pun bagi la aku belajar ngan coach hamzah.....tapi masa ni aku da di kire agak tua la untuk start maen bowling...mase tu umur aku da 16 tahun...so..tak sempat la nak jadik state player....huhuuu...bila time da pandai maen...sibuk pulak g sambung study...dapat plak kat uitm dungun, terengganu...lagi la tak de chance....kat sane langsung tak de tempat bowling....lame-lame skill pun berkarat...akhirnya....bowling ni just jadi aktiviti aku ngan family dimasa lapang....tapi adik aku yang berdua tu dapat la jadik state player..kadang-kadang agak jeolous jugak la....tapi xpe la kan...xde rezeki aku...

after kitorang da maen bowling satu family tu....family pak cik aku pun join jugak...so sepupu-sepupu aku pun ade jugak la yang maen bowling skarang....so kalau pegi kat megalane tu...da macam satu family duk kat situ...tak de muke laen....heheee....skarang sejak-sejak duk rumah ni....aku sangat bersemangat nak training balik untuk polish skill yang da berkarat ni.....huhuuu...tambah-tambah pulak dapat tukar bola baru...lagi la bersemangat...hopefully dapat maen elok-elok balik cam dulu...chaiyokkkkkk...korang pown jom la join...=D

 me and my cousin Reiatsu Rda...muke sronok aku dapat bola bru....=D


bowling buddies..

Photobucket

Monday, June 20, 2011

TV3 Hari bapa paling menyedihkan

korang tengok tak berita tv3 tadi...ni la accident yang aku cakap kat entry Rakam gambar mayat tadi...kalau korang tengok.....korang pun nampakkan...de yang sibuk ngah rakam gambar mayat tu.....sangat tak sopan.....ape yang aku dengar...ade jugak 2 orang lain yang terlibat sama....sorang wanita yang bawak kereta kancil...dan sorang lagi pak cik naik motor...salah sorang mangsa yang meninggal tu...keluar lepas sambut hari bapa kat rumah die...katanye motor mangsa tu tergesel dengan motor pak cik yang lalu kat situ dan terjatuh kat tengah jalan...lepas tu....mangsa kene langgar pulak dengan kereta kancil dan terseret....mungkin jarak kereta kancil tu dekat la agaknya...tak sempat nak mengelak...Allahhualam...tu yang aku dengar la....

aku tak dapat nak bayangkan macam mane perasaan wanita yang bawak kereta kancil tu....sebab aku pernah ade pengalaman terlanggar kucing aku sendiri...tu pown aku da tak boleh nak keluar dari kereta....suruh adik aku je tengokkan.....MasyaAllah...papepun...untuk semua yang terlibat.....semoga mereka tabah dan kuat semangat....jadikan kejadian ini satu pengajaran dan pedoman untuk kita semua...

kepada korang-korang...jangan lupe...kalau bawak motor...pakai helmet tao....dan kita semua...jadilah pemandu yang berhemah.....tak kire kita bawak motor atau kereta...sentiasa berhati-hati dan berwaspada dengan pemandu-pemandu lain disekeliling kita.....jangan memandu ikut perasaan...dan kepada bapa-bapa dan ibu-ibu....pantau la anak-anak anda...... insyaAllah... kita hanya mampu merancang...Allah yang menentukan semua....setiap kejadiannya pasti ada sebab dan hikmahnya untuk kita.....=D

Photobucket

Rakam gambar mayat

First skali aku nak tanya korang...korang penah tak buat perangai camni...kalau pernah buat...lepas ni udah-udah lah ye...tao la pakai phone canggihkan...hehe...bukan ape...sejak-sejak zaman teknologi tinggi...sejak-sejak zaman gadget canggih-canggih ni...hampir sume gadget yang glamour-glamour ni confirm ade camera kan....sebabnya sume orang suke rakam gambar...termasuk la aku skalikan...tapi.....hopefully korang kalau nak amik gambar pun...tolong la bersopan dan berhemah sikit ye....gambar yang tak patot...contohnye macam gambar time kemalangan....gambar mayat yang ngeri-ngeri tu tolong la jangan amik ok....

semalan dekat area rumah aku ni de satu kemalangan...bole dikatakan kemalangan ngeri la....yang terlibatnya..dua orang budak lelaki....budak kecik lagi la...sorang tak silapnye darjah 6 and sorang lagi tingkatan 2....dua-dua pun tinggal kat satu perumahan ngan aku la...mayat salah sorangnye agak teruk la jugak...dan macam biase la...ramai la manusia-manusia yang tak berperikemanusiaan ni duk sibuk amik gambar....tolong la....cam tak de otak pulak dorang ni...kalau wartawan tu...tak pe la jugak....amik gambar untuk berita...yang die tak de kene mengena pun nak sibuk amik gambar.....

bagi aku benda ni memang tak patot la kan....hormatkan la keluarga mangsa-mangsa tu...cuba klo gambar mayat ahli keluarga kita orang buat macam tu...mesti kita tak suke jugakkan..lagi-lagi klo gambar yang mengaibkan.....tadi aku da cuba google tentang hukum-hukum yang sahih sal benda ni...tapi tak jumpe la pulak...hehee...tapi pape pun...korang sebagai manusia yang bertamadun dan berakhlak mulia ni.....jangan wat camtu la ye....

ni sekadar peringatan ikhlas dari aku je tao...korang jangan amik ati pulak...sape makan cili..die la yang rase pedas....hehe.... papepun....takziah kepada keluarga mangsa-mangsa kemalangan semalam...

AL-FATIHAH untuk arwah kedua-duanya........
AMIN

Sunday, June 19, 2011

Bukit Pelindung...jom!!!!

hari ni pagi-pagi lagi aku da pegi panjat bukit tao...sebenarnya yang anjurkan aktiviti ni...team bowling Pahang....tapi adik aku ade jugak join...sebab die salah sorang state player...dan family jugak dialu-alukan untuk ikut serta.....ape lagi...aku, mak and nina pun... sangat teruja la nak join.....huhuu...ngatkan dekat je jalannye...rupenya nak panjat sampai keluar kat Teluk Cempedak... tao tak Teluk Cempadak???? name glamour die TC....heee...tu kire pantai paling cantik and glamour la kat Kuantan ni.....tadi pagi-pagi pukul 7.30 kitorang kene berkumpul kat kaki bukit tu...dekat laluan depan SMK Tengku Ampuan Afzan....tapi kitorang lewat sikit...sorry ye...=D

mule-mule memang teruja...tapi baru suku jalan...mak cakap da tak larat....so kitorng bertiga sampai setengah jalan je kot....30 minit je...klo diikutkan kata Uncle Darus a.k.a team leader....satu setengah jam bru sampai....huhuu...tapi ok lah jugak....berpeluh sakan la kitorang......walaupun 30 minit je....ramai jugak orang-orang Kuantan ni suke panjat bukit tu......maybe jalan die senang kot...sebab da ade track...jalan tar je...=D

kitorang plan nak pegi lagi minggu depan dan minggu-minggu yang seterusnya....korang yang de sekitar kuantan....jom la join....seronokkk ooooo...=D

 my twin nina ngan mak...=D


sepanjang jalan ni ade kerusi camni...so kalau penat..boleh benti relax jap cam kitorang...=D


 sempat lagi bergambar =D


 tetap bergambar dimana jua...huhu


mak yang sangat seronok...berjaya panjat bukit...walaupun separuh jalan huhu...


ini aku...walaupun penat...kene maintain cun...ahakkk =D


Friday, June 17, 2011

Sup Tokki vs Rojak Betik Tok

emmm...petang tadi sebelum keluar...tibe-tibe dapat call dari my love one Tokki (My atuk)....Tokki suruh singgah rumah die kalau keluar....dah dapat agak dah...mesti nak suruh kiteorang habiskan makanan kat rumah die...huhuu....biase la orang tua...katanya....rasa nak makan...tapi bile dah masak....selera tak de pulak...so..kiteorang selaku cucu-cucu yang terdekat ni la yang kene tolong habiskan.....arini de special menu.... Tokki masak sup resipi istimewa die la...jangan tak tao....de secret resipi tao....marvelous...huhuuu...


ni la supnye...ini bukan seberang sup tao...ni sup burung puyuh...aku pown bru first time makan....2 mangkuk aku bedal...huuhuu....cousin-cousin ku yang lain...korang mesti terliurkan...hehe.. teringat time makan sup ni ramai-ramai masa Hari Raya Haji ritu...nanti kita mintak Tokki masakkan lagi ye...=D


 ni pulak special menu from Tok (My nenek)...sodap ni....ni aku dah tambahkan keropok...lagi la sodap...huhuhuuu.....arghhhhhhhhhhhh....yumyum....=D pas makan sup...makan lak rojak betik ni...terliur tak tahan r...heheee...esok kite diet balik okeyyyy....=p

Thursday, June 16, 2011

Watsons 60% sale

ermm...mse kat ipoh parade aritu....second day hari sabtu tu...ktorg trun la kat tingkat bwh...mule2 just nk g crik choclate kt watsons....ttbe tgk cam plik la plak....rmai sgt org kt watson tu....sume ngh borong sakan brg2 kat situ...upe2nye....watson ngh wat sale 60%...only for that day 11 June 2011......wowwwww...ktorg pown ape lg...join skali la...hehee.....

 ni one of the flyers...dis for make-up jer...


 model watsons...haha


 heheee...borong sakan...=p


 tlg jdk promtr watsons...


love watsons....=D

Ipoh

last weekend....3 hari aku kat ipoh...starting from friday...asalnye nak tgk game nadia....my younger sister...de bowling tournmnt kat sne....untuk 3 hari tu boleh dikatekan mmg 24hours kat area Ipoh Parade tu je...mall tu biase2 je...lebih kurang cam Kuantan Parade...which mean...x bpe nk gempak sgt la...hehee.... however...yang best nye kat situ...byk gler kdai for ladies.....huhuuu....agk up to date gak r fashion kat sne....byk glerrrr kdai accsries...mcm2 la ade.....

 byk sgt kdai...smpai lenguh kaki brjln....=D


 sume ade...tapi cm biase la...bukan yg brjename ye....hehee

tapi de satu benda yang kurang kat mall ni...kurang tmpat mkn...fast food yang de just marry brwn ngan kenny rogrs.....3 hari ni...ktorg trpkse mkan kat food court die jer....tp....de gak tao favrte ktorg.....beshhhhh...

 ni die 'som tam' our favrte....2 hari brturut2 tao mkn ni...sdpnyeeeeeee.....yum2....


 another favrte....hot and role...yang ni kt ktn pown de....g crik kt ECM yewk...=D
strwbry choclte and strwbry hny...


strwbry honey.....beshhhhh...


 ini kami....me, sis rda and my twin nina...brposing dlm lift hotel yg cntik...=D


ni hotel nye... SYUEN HOTEL...btl2 dpn Ipoh Parade..not bad...=D


hotel lobby yg gempk...msk je pintu trus nmpk escltr....x sngke...=D


 our room..tu aku kot ngh brbungkus...haha

tgh brsiap2...utk brjimba...=D


at hotel lobby


taman ni btl2 kt tepi hotel...sgt cntik....


me n nina