Let's Grab the Offer!!!!

Showing posts with label Love. Show all posts
Showing posts with label Love. Show all posts

Monday, January 6, 2014

Welcome 2014 ^^

Assalamualaikum,

Dah lama x sentuh blog ni ^^

2014 dah sampai..

Life Change..a lot of changes happen in 2013..
I am finally got married and the great 2013's date is 25th October ^^.

2013 ^^
 
25th October 2013 ^^ ..the unforgettable date...



Baju nikah peach beige.. Jahit sendiri je lace dengan beading ^^

 
 
Nice Emerald Green and Champagne color..love this dress so much...^^
 
 

With my lovely girls... they help me a lot for my wedding ^^
 

 

 
 My love family ^^
 
 
 
My love abah, mak, nina, pyan & nadia
 
 


Hubby's family ^^


2014 ^^

Starting new hobby...hopefully... ^^

And this is my first start ^^

Pandan Cheese Cake Leleh with Blueberry toping ^^

 
Terliur na...huhu

 
It's Yummy..and it's Green ^^


Photobucket

Wednesday, September 28, 2011

Sesuatu untuk dikongsi...=D


Mungkin ramai yang da pernah bace article ni...aku pun da pernah bace sebelum ni...tapi i take it as a reminder for me...dan aku rasa tanggungjawab aku untuk share ngan korang sume...=D.... bace okey...dan cuba la kita juga bantu mereka...lelaki-lelaki ni...yang sayang kita...dan yang kita sayang ni...kita pun bole cuba jaga diri kita...supaya mereka tak menanggung dosa kita..... aku pown selalu kene ingatkan diri sendiri lagi...tapi jom kita cuba jadi wanita yang terbaik untuk mereka...anak yang baik...kakak yang baik...dan isteri yang baik...Amin...insyaAllah....BACA SAMPAI ABIS O.K =D

Di akhirat nanti ada 4 golongan lelaki yg akan ditarik masuk ke neraka oleh wanita. Lelaki itu adalah mereka yg tidak memberikan hak kpd wanita dan tidak menjaga amanah itu. Mereka ialah:


1. Ayahnya

Apabila seseorang yg bergelar ayah tidak mempedulikan anak2 perempuannya didunia. Dia tidak memberikan segala keperluan agama seperti mengajar solat,mengaji dan sebagainya Dia membiarkan anak2 perempuannya tidak menutup aurat. Tidak cukup kalau dgn hanya memberi kemewahan dunia sahaja. Maka dia akan ditarik ke neraka oleh anaknya.

(p/s; Duhai lelaki yg bergelar ayah, bagaimanakah hal keadaan anak perempuanmu sekarang?. Adakah kau mengajarnya bersolat & saum?..menutup aurat?.. pengetahuan agama?.. Jika tidak cukup salah satunya, maka bersedialah utk menjadi bahan bakar neraka jahannam.)

2. Suaminya

Apabila sang suami tidak mempedulikan tindak tanduk isterinya. Bergaul! bebas di pejabat, memperhiaskan diri bukan utk suami tapi utk pandangan kaum lelaki yg bukan mahram. Apabila suami mendiam diri walaupun seorang yg alim dimana solatnya tidak pernah bertangguh, saumnya tidak tinggal, maka dia akan turut ditarik oleh isterinya bersama-sama ke dlm neraka.

(p/s; Duhai lelaki yg bergelar suami, bagaimanakah hal keadaan isteri tercintamu sekarang?. Dimanakah dia? Bagaimana akhlaknya? Jika tidak kau menjaganya mengikut ketetapan syari'at, maka terimalah hakikat yg kau akan sehidup semati bersamanya di 'taman' neraka sana .)

3. Abang-abangnya

Apabila ayahnya sudah tiada,tanggungjawab menjaga maruah wanita jatuh ke bahu abang-abangnya dan saudara lelakinya. Jikalau mereka hanya mementingkan keluarganya sahaja dan adiknya dibiar melencong dari ajaran Islam,tunggulah tarikan adiknya di akhirat kelak.

(p/s; Duhai lelaki yg mempunyai adik perempuan, jgn hanya menjaga amalmu, dan jgn ingat kau terlepas... kau juga akan dipertanggungjawabkan diakhirat kelak...jika membiarkan adikmu bergelumang dgn maksiat... dan tidak menutup aurat.)

4. Anak2 lelakinya

Apabila seorang anak tidak menasihati seorang ibu perihal kelakuan yg haram disisi Islam. bila ibu membuat kemungkaran mengumpat, memfitnah, mengata dan sebagainya...maka anak itu akan disoal dan dipertanggungjawabkan di akhirat kelak....dan nantikan tarikan ibunya ke neraka.

(p/s; Duhai anak2 lelaki.... sayangilah ibumu.... nasihatilah dia jika tersalah atau terlupa.... krn ibu juga insan biasa... x lepas dr melakukan dosa... selamatkanlah dia dr menjadi 'kayu api' neraka....jika tidak, kau juga akan ditarik menjadi penemannya.)

Lihatlah.....betapa hebatnya tarikan wanita bukan sahaja di dunia malah diakhirat pun tarikannya begitu hebat. Maka kaum lelaki yg bergelar ayah/suami/abang atau anak harus memainkan peranan mereka. Firman Allah S.W.T; "Hai anak Adam, peliharalah diri kamu serta ahlimu dari api neraka dimana bahan bakarnya ialah manusia, jin dan batu-batu...."..!!!!

Photobucket

Tuesday, June 21, 2011

Bowling oh bowling....emmmm =D

Bowling ni leh dikire satu-satunya sukan yang aku main...bukan leh kire la...memang confirm satu-satunya...huhuuu...walaupun orang cakap main bowling tak bape nak dikire bersukan sangat...tapi ni la aktiviti aku ngan family aku....

first person yang start men bowling ni abah aku....pastu aku tengok cam syok je die main...aku pun cakap la kat die aku nak main bowling jugak...abah pun bagi la aku belajar ngan coach hamzah.....tapi masa ni aku da di kire agak tua la untuk start maen bowling...mase tu umur aku da 16 tahun...so..tak sempat la nak jadik state player....huhuuu...bila time da pandai maen...sibuk pulak g sambung study...dapat plak kat uitm dungun, terengganu...lagi la tak de chance....kat sane langsung tak de tempat bowling....lame-lame skill pun berkarat...akhirnya....bowling ni just jadi aktiviti aku ngan family dimasa lapang....tapi adik aku yang berdua tu dapat la jadik state player..kadang-kadang agak jeolous jugak la....tapi xpe la kan...xde rezeki aku...

after kitorang da maen bowling satu family tu....family pak cik aku pun join jugak...so sepupu-sepupu aku pun ade jugak la yang maen bowling skarang....so kalau pegi kat megalane tu...da macam satu family duk kat situ...tak de muke laen....heheee....skarang sejak-sejak duk rumah ni....aku sangat bersemangat nak training balik untuk polish skill yang da berkarat ni.....huhuuu...tambah-tambah pulak dapat tukar bola baru...lagi la bersemangat...hopefully dapat maen elok-elok balik cam dulu...chaiyokkkkkk...korang pown jom la join...=D

 me and my cousin Reiatsu Rda...muke sronok aku dapat bola bru....=D


bowling buddies..

Photobucket

Friday, June 17, 2011

Sup Tokki vs Rojak Betik Tok

emmm...petang tadi sebelum keluar...tibe-tibe dapat call dari my love one Tokki (My atuk)....Tokki suruh singgah rumah die kalau keluar....dah dapat agak dah...mesti nak suruh kiteorang habiskan makanan kat rumah die...huhuu....biase la orang tua...katanya....rasa nak makan...tapi bile dah masak....selera tak de pulak...so..kiteorang selaku cucu-cucu yang terdekat ni la yang kene tolong habiskan.....arini de special menu.... Tokki masak sup resipi istimewa die la...jangan tak tao....de secret resipi tao....marvelous...huhuuu...


ni la supnye...ini bukan seberang sup tao...ni sup burung puyuh...aku pown bru first time makan....2 mangkuk aku bedal...huuhuu....cousin-cousin ku yang lain...korang mesti terliurkan...hehe.. teringat time makan sup ni ramai-ramai masa Hari Raya Haji ritu...nanti kita mintak Tokki masakkan lagi ye...=D


 ni pulak special menu from Tok (My nenek)...sodap ni....ni aku dah tambahkan keropok...lagi la sodap...huhuhuuu.....arghhhhhhhhhhhh....yumyum....=D pas makan sup...makan lak rojak betik ni...terliur tak tahan r...heheee...esok kite diet balik okeyyyy....=p

Monday, March 28, 2011

..birthday tayunkk..

today is 28th March....my tayunk's birthday.....which mean...it's already a year after our first date that was on 26 March last year....times running very fast right?????....one day you wake-up...and suddenly you will realize something have already past for a year.....which also mean that you're getting older...hahaa...
but whatever it is....syukur to Allah S.W.T...for giving me all of the chance and whatever that i have with me now....hoping for the best of life dunia and akhirat....not only for me but also for all of my love one...and for my tayunk...HAPPY BIRTHDAY!!!!! hope he will get all the success in his life dunia and akhirat too....may all of his wishes will come true...hope for the very best of everything for him...and hope i can be the best for him too...hope can love him forever..=D...whatever it is surely the best one come for the very great one...Allah S.W.T..insyaAllah....=D
...very happy...had a really great days with him last weekend....=D best time I've ever spend at Seremban...=D

special present for my tayunk....chocolate made by a friend...Imah..

special puding...made by me.....hehee

  
 yummyyy~

                                  
late night pose...=D 
his wearing another present...the sweater =D